Hobby oznacza ulubione zajęcie, ale nie główny zawód. Może nie przynosi mi to pieniędzy, ale daje ogromną radość i przyjemność. Mężczyzna musi mieć hobby, aby cieszyć się zdrowym umysłem i tężyzną fizyczną. Bez hobby człowiek nie może właściwie cieszyć się wolnym czasem.
Hobby różni się w zależności od osoby. Są różne rodzaje hobby. Łowią ryby, zajmują się ogrodnictwem, kolekcjonują znaczki, monety, puszczają latawce, rysują, polują, śpiewają, tańczą itp.
Jestem studentem. Mam też hobby. Moim ulubionym hobby jest ogrodnictwo. Mam ogródek przed domem. Codziennie pracuję w nim po dwie godziny. Postawiłem płot wokół ogrodu. Spulchniam glebę łopatą i wyrywam trawę. Rośliny podlewam regularnie.
W moim ogrodzie są dwie części. W jednej części sadzę różne rodzaje kwiatów w donicach, takie jak róża, róża chińska, róża rurkowa, słonecznik itp. Czuję się bardzo szczęśliwy, kiedy kwitną kwiaty. Roznoszą słodki zapach. Ogród również wygląda bardzo uroczo.
Jest też część do sadzenia warzyw. Sadzę w nim różne rodzaje warzyw, takie jak marchew, rzodkiewka, kapusta, kalafior, pomidor, chilli itp. Z tymi warzywami moja mama gotuje pyszne dania. Mnie też to sprawia przyjemność.
Moje ulubione hobby – ogrodnictwo